Alle gerechten voor u gespecificeerd volgens de wet!

Solange Sommeling

Solange Sommeling

Over mij

Tijdens mijn werk als voedingsdeskundige/toegepast psycholoog kom ik regelmatig mensen tegen die een voedselallergie of voedingsintolerantie hebben. Voor hen maak ik in dat geval een voedingsplan op maat. Het is vaak een gepuzzel om er achter te komen of bepaalde voedingsmiddelen wel of niet gegeten kunnen worden. Dit komt omdat lang niet alle fabrikanten duidelijke etiketinformatie geven omtrent ingrediënten en allergenen. 

Vanuit mijn interesse in voeding en allergieën ben ik mij verder gaan verdiepen in dit onderwerp. Toen ik hoorde dat de nieuwe allergenenwet voor elk bedrijf geldt dat voedsel aanbiedt aan consumenten, was mijn eerste reactie: "wat goed! en wat fijn voor mensen met allergieën en intoleranties". Maar al snel realiseerde ik mij dat het voor de ondernemer in kwestie echt een heel gedoe is. Ga er maar aanstaan...... per gerecht wat op de kaart staat precies aangeven wat erin zit....Alle etiketten bekijken, leveranciers achter de broek aanzitten om duidelijkheid te geven, dan alles goed beschrijven in een allergenenplan..... Want als u dit niet kunt aangeven dan kan de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit hoge boetes uitdelen.....

In uw bedrijf zullen definitief veranderingen plaatsvinden. Garneren uit de losse pols en improviseren zijn niet zomaar meer mogelijk. Personeel zal op precies dezelfde wijze de gerechten moeten bereiden zoals beschreven in het allergenenplan. Niet alleen voor u als ondernemer maar ook voor uw personeel zullen deze verandering impact hebben. Als toegepast psycholoog ben ik opgeleid om mensen te motiveren voor gedragsverandering en hoe je om kunt gaan met weerstand. 

Ik houd ervan om resultaat- en oplossingsgericht te werken. Het uitpluizen van uw gerechten op ingrediënten en allergenen, lezen van etiketten, bellen van leveranciers, maken van productlijsten, maken van een compleet allergenenplan.... ik vind het allemaal geweldig om te doen en graag help ik u om ook in uw bedrijf de allergenenwet juist toe te passen.