Alle gerechten voor u gespecificeerd volgens de wet!

Mijn diensten

Op welke manier u uw gasten/klanten informeert is afhankelijk van uw type onderneming. Volgens de wet kan dit informeren op 2 manieren: 1. schriftelijk of 2. mondeling. (klik hier voor uitleg over de allergenenwet )

Mijn hulp zal vooral van pas komen bij optie 1: het schriftelijk informeren. Bij deze optie geeft u permanent schriftelijke informatie aan uw gast. Dit doet u door bij alle gerechten en dranken aan te geven of en welke allergenen er in zitten. Voor u dit kunt doen moet u eerst weten hoe u de gerechten precies klaarmaakt. Wanneer u werkt met meerdere koks kan het gerecht iedere keer andere ingrediënten bevatten. U ziet..... er komt best veel bij kijken voor u alles in kaart hebt gebracht. Zeker als u een groot en uitgebreid assortiment aanbiedt, kan deze klus u enorm veel tijd gaan kosten.

Ik werk volgens een gestructureerd stappenplan, waarbij ik het meeste werk doe maar waarbij u uiteraard actief moet meedenken. Belangrijk is dat degenen die de gerechten klaarmaken op één lijn zitten. Eenduidig werken is essentieel in dit geval. Ook wanneer u vaak wisselt van menu kan ik u helpen dit toch volgens de allergenenwet in kaart te brengen.


Wat doe ik voor u?
 1. Alle ingrediënten en producten, die u voor het bereiden van de gerechten gebruikt, checken op de 14 allergenen.
 2. Deze ingrediënten en producten voor u opslaan in een database die u later altijd zelf weer kunt aanpassen. 
 3. Per gerecht beschrijven welke ingrediënten gebruikt moeten worden en welke allergenen het bevat.
 4. Alle beschrijvingen krijgt u in een mooie map aangeboden: "het allergenenplan".
 5. Een menukaart met allergenenvermelding. Opmaak in eigen huisstijl is in overleg mogelijk.
 6. Indien gewenst maak ik een online menukaart voor uw website.
 7. Voorlichting en training aan uw personeel zodat zij de gast op de juiste wijze kunnen informeren.

Op dit moment bestaan er een aantal softwareprogramma's die u kunt gebruiken om de allergenen van uw producten op te zoeken en op te slaan in een database. Het ene programma is gratis en voor het andere betaalt u maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag. Deze software is dan vaak gekoppeld met het PS in Foodservice, een databank waarin een groot aantal producten is te vinden met etiketinformatie. Een prachtige databank.... alleen het probleem is dat (nog) lang niet alle merken zijn aangesloten. Hierdoor zult u toch nog een eigen database moeten bijhouden. Vandaar dat ik heb gekozen voor deze werkwijze. Uiteraard kan er in de toekomst altijd nog een koppeling plaatsvinden met uw database en PS in Foodservice.


Meer service, meer omzet!
Het is nooit leuk wanneer u als ondernemer nieuwe wetten en regels krijgt opgelegd, maar u kunt er ook uw voordeel uit halen:

 1.  Door helder te omschrijven wat er in de gerechten zit boort u een nieuwe klantenkring aan die nu niet buiten de deur durft te eten door hun allergie of intolerantie. Het is nooit leuk wanneer u als ondernemer nieuwe wetten en regels krijgt opgelegd, maar u kunt er ook uw voordeel uit halen:
 2. U laat als ondernemer zien dat u bewust omgaat met voeding en ingrediënten.
 3. Doordat iedere kok het gerecht volgens de voorgeschreven bereidingswijze klaarmaakt, zijn er ook geen kwaliteitsverschillen meer. 
 4. Door het kritisch kijken naar ingrediënten en producten in uw keuken kunt u tot de conclusie komen dat u misschien beter andere alternatieven kunt kiezen. Iets wat de kwaliteit van uw gerecht alleen maar ten goede kan komen!Wilt u kijken wat ik voor uw onderneming kan betekenen? Bel of mail dan snel voor een vrijblijvende afspraak!